Νέες επιχειρηματικές κινήσεις, εκ των οποίων και κάποιες με ενεργειακό ενδιαφέρον, περιλαμβάνει η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  του Αναπτυξιακού Προγράμματος και Μελέτης Διαχείρισης (masterplan) του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας Α.Ε., που έθεσε προ ημερών σε διαβούλευση το ΤΑΙΠΕΔ, ως Αρχή Σχεδιασμού του masterplan, μαζί με το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων, η ΣΜΠΕ περιλαμβάνει προβλέψεις για εγκαταστάσεις που σχετίζονται με την υποστήριξη υποθαλάσσιων ερευνητικών γεωτρήσεων για κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, περιλαμβάνει προβλέψεις για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων για μια μικρής κλίμακας μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου (small scale LNG – ssLNG) στην περιοχή του λιμανιού.

Οι προβλέψεις αυτές, καθώς και οι άλλες προβλέψεις για επιχειρηματικές κινήσεις που περιλαμβάνονται στην ΣΜΠΕ, έχουν στόχο την ανταγωνιστικότητα του λιμανιού της Πάτρας, καθώς και την συμβολή του στις ολοκληρωμένες θαλάσσιες μεταφορές. Παράλληλα, στη μελέτη αποτυπώνεται και η στόχευση για το σχεδιασμό και την προώθηση έργων που ενθαρρύνουν την περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

Energypress